Generaties verbonden
Het verhaal van erfstukken

Een sieraad, meubilair, serviesgoed, een snuisterijtje… Losse draadjes die ons verbinden met generaties voor ons. Maar wat betekenen ze nog als ze maar ergens liggen of je ze niet echt mooi vindt? Vaak kijk je er niet meer naar en liggen ze op een plank te verstoffen. En toch, wegdoen wil je ze waarschijnlijk niet, want ze herinneren je aan je ouderlijk huis, oma en opa of je favoriete tante. 

In beeld verwerkt geeft een erfstuk glans door beeldelementen toe te voegen die jouw herinneringen en emoties visualiseren. Hierdoor wordt het een uitgangspunt van een nieuw verhaal, met een diepere waarde. Wellicht ontstaat er zo een monumentje voor mensen die er niet meer zijn en die je misschien zelfs nooit hebt ontmoet.

Het uiteindelijke beeld bouwen we samen op. Hiervoor maak ik foto’s van het erfstuk, of van meerdere voorwerpen. Graag hoor ik ook wat je erover te vertellen hebt, want dit bepaalt welke aanvullende elementen we aan het beeld gaan toevoegen. Ook erfstukken hebben vaak een verhaal. De inhoud van deze gesprekken blijft vanzelfsprekend onder ons. 

Het beeld

Voltooid

Wanneer het beeld naar jouw gevoel af is, onderzoeken we ook op welk materiaal het eindresultaat het best kan worden afgedrukt. Bijvoorbeeld als foto, op dibond, aluminium, hout of plexiglas. Ik geef je hierover graag advies, maar de materiaal- en formaatkeuze bepaal jij. Natuurlijk is het mogelijk om (later) extra afdrukken te laten maken voor andere familieleden.