Over Astrid Blaak
Mijn drijfveren

Bij alles wat ik in mijn werkzame leven heb gedaan, stond de mens centraal. Op een nieuwe manier vervolg ik dit met In beeld verwerkt.

‘Vogel wipt.
Tak kraakt.
Lucht betrekt.
Bijna niets
Om naar te kijken
En juist dat
Bekijk ik.’

Dit gedicht van de Vlaamse dichter Roland Jooris typeert mij als fotograaf. 

Passie voor

fotografie

De passie voor fotografie heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was een enthousiast amateurfotograaf en daarin ben ik hem gevolgd. Op de website van In beeld verwerkt staat niet voor niets een foto die hij van mij maakte toen ik vier jaar was. Met het fototoestel al in de hand!

Ik ben sinds 2018 lid van het Fotocafé Alkmaar en volg regelmatig cursussen om mijn vaardigheden als fotograaf en beeldbewerker aan te scherpen. Dat ik nu mensen kan helpen met mijn passie geeft mij veel voldoening!

Communiceren

met mensen

Ik ben nooit bang geweest om nieuwe wegen in te slaan. Op professioneel gebied deed ik dit vaker, wel steeds met een terugkerend kenmerk: communicatie.

Eerst werkte ik in de zorgsector, als logopedist. Daarbij richtte ik me vooral op mensen met neurologische problemen, zoals afasie. Hiervan leerde ik kleine signalen in de communicatie op te pikken en te begrijpen wat mensen met weinig woorden eigenlijk wilden zeggen. Dankbaar werk, maar toch voelde ik na een aantal jaar de drang om een switch te maken.

Welbevinden 

van medewerkers

Mijn volgende station: de hr-branche. Hierin werkte ik in dienstverband en als zelfstandig ondernemer, met mijn bedrijf Inzet aan Zet. Ook in dit werk draaide het uiteindelijk altijd om het welbevinden van mensen. Daar droeg ik graag aan bij. Naarmate dit werk mij minder energie gaf, kwam ook hier het moment om te kiezen voor een andere, frisse windrichting. Dat werd In beeld verwerkt.

De naam

In beeld verwerkt

In de naam In beeld verwerkt zitten allerlei betekenissen verborgen. Het woord ‘beeld’ gaat natuurlijk over het eindresultaat: de compositie die ontstaat. Maar dat ene beeld bevat weer de afzonderlijke beelden die de opdrachtgever heeft van zijn/haar dierbare. Ook ‘verwerken’ kan op twee manieren worden geïnterpreteerd. Allereerst als het praktische werk wat we uitvoeren om het beeld te laten ontstaan. We verwerken verschillend beeldmateriaal tot een nieuw geheel. Maar vooral ook: het verwerken van de laatste rouwrandjes. Ik ben geen rouwtherapeut, maar kan mensen wel helpen bij een proces om de rauwe randjes ronder en zachter te maken.